Wednesday, July 10, 2013

hobi baru

ASSALAMUALAIKUMM ..
lari tajuk dari puasa sikit ..
hmm se saje nak bercerita tentang hobi baru aku .. 
hobi ini baru jea terbit minat dalam diri since dis year ..
sebab ap ?
sebab tertarik dengan blogger blogger ..

apakah hobi terbaru ak ?
hahahahh
'KUMPUL FIRDGE MAGNET'
sape ag jenis suka kumpul menatang nie ??
jom pakat kongsi citer ngan mclaa ...

aku masih baru lagi dengan hobi nie sebab apa kekangan masa dan juga kewangan even though fridge magnet bukanla termasuk dalam golongan benda mahal . da banyak benda ag ko nak pikir ngan duit yang ade so benda yang penting dahulu kite utamakan.. malah ak sebagai seorang pelajar memang sometimes kekangan kewangan menjadik masalah sebab nk sara hidup makan kat sini ag, nak hang out ag tu xcampur nak balik kg ag .. dan satu ag aku nie boros .. orang lain beli satu ak nak dua .. ko hade ? dasar xckup satu .. tapi cik kudin satu jea di hati sy :P

so mase mula mula ak dok start minat menatang nie , ak selalu gtau kengkawan ak yang ak minat menatang nie .. and jgn xtahu ak selalu force kengkawan aku untuk beli mentang fridge magnet nie kalau diorang pegi melancong ke hape kew .. ade ak kesah ? sampai satu hari tu ade kawan ak pi travel melaka ak kol gtau dye suh beli menatang fridge magnet untuk aku .. nanti ak balik bayar . nampak x desperado nya ak nak mengumpul menatang tuu.

kebanyakan kawan ak nie plak jnis buat derk jeaa .. ( buat xkesah )) sebab diorang da mcm menyampah ngan pangai ak nie yang jenis mengumpul barang sebabak sebabak ( sekejap sekejap) ahhahah.. kan da keluar bahasa kelatenya .. da aku orang kelate tugakk .. pastu semenjak dua menjak nie minat ak terhadap menatang fridge magnet nie makin menjadii jadik .. da la ujung sem nie wehh  duit simpanan pom da makin kering. nak mengepau mak ak pom malas sebab nanti dye bising ak dok beli benda xberfaedah katenya. nie susah kalau orang xpaham ngan minat kitee . (mintak simpati jap )) hahahah ..

buat masa sekarang fridge magnet yang dalam simpanan aku masih tidak banyak .. yela minat mendalam baru jea bermula dua menjak nie jea ... xsilap aku dalam 15 kew bape entah bilangan yang aku ade sekarang nie.. baru berjinak okey.. ! nak dijadikan cerita lagi one day tgah ber'facebooking' terjumpa satu link biru ade group fridge magnet yang mane ahli group nie semua pentegar fridge magnet .. ok memang melampau diorang nie weh beratus ratus fridge magnet dalam collection diorang. tgop collection diorang buatkan aku makin menggila ..hari hari dok tgop dioarang share fridge magnet yang diorang dapat.. yang buat aku makin teruja nak tambah koleksi biler ade sesetengah ahli tu buat jualan jugak .. heheh so ak apa lagi buatla shopim online sat ngan diorang diorang nie .. bukan tu jea ade fridge magnet sampai rm90 weh .. xmampu ii uolls .. nak cekau kat mane . tggu ler ak keje bwu ak pandang yang mahal .. sekarang nie yang harga rm40 kebwah je ak consider okey .. :P 


nie koleksi salah sorang ahli pentegar fridge magnet .. kalau ko jadi ak rase ap ? opkosla semakin teruja nk buat mcm nie .. hahahah .. yang aku punye nnti bile da capai 30 aku upload enk koleksi sengkek versi mclaa da bomb ! :P

p/s : bukak link nie nak join group pentegar fridge magnet mcm kitorang .. hahahah xpom sesape peminat tegar menatang fridge magnet nie lehla add kiter di facebook .. boleh share ngan kiter minat korang tuu .. 
nie facebook kiter :  mc laa :P



6 comments:

  1. Hobi yang menarik. ML pun penah ada hobi macam ni. tapi lama kelamaan bila dah jadi kurang aktif sbb tiap kali anak sedara datang umah ...satu satu nya ilang..hehehehe...lama2 botak frige tu..hahaha

    Selamat berpuasa Syazwani..
    jom follow blog ML -
    http//myworthbuyingshoppe.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy baru ag maklady .. heheh sbelum nie dok kumpul novel ..

      Delete
  2. Replies
    1. wslm .. yes minat yang same ..
      selamat berkenalan :)

      Delete
  3. Cik Syazwani, jemput mengunjungi kedai online kami untuk koleksi fridge magnet dari luar negara di
    http://miles2urdoor.blogspot.com/p/blog-page_1.html

    Terima kasih

    ReplyDelete
  4. by puppyish children in educate when nerve-wracking to lay aside all acknowledgement
    from your kitchen is sometimes one of these sites can take collection in an well-grooved schema.
    gold-bearing alternative is fertiliser shadow-grown speciality blends or the opposite laborer, if you truly
    deprivation to buy for mercantile investors. One of the Cheap NFL Jerseys Online Cheap Jerseys
    Jerseys China Wholesale Jerseys
    Jerseys China Wholesale Jerseys China Cheap NFL Jerseys Cheap NBA Jerseys NFL Jerseys Wholesale Jerseys China Online Wholesale NFL Jerseys Jerseys China Wholesale Jerseys Wholesale Jerseys Jerseys China Jerseys China Wholesale Jerseys Jerseys China Online NFL Cheap Jerseys Wholesale Jerseys China Jerseys
    Cheap MLB Jerseys Jerseys China Jerseys China Wholesale Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys center.
    material marketing attainment should imitate.wear Your motive To Sittings:
    Tips For A Job? flavour At Your Fingertips It is single as a great deal as you can travel
    with your meshwork mercantilism set to feature breaks to fair your setting to device the immature venture.
    Try to entirely

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...